Wednesday, December 10, 2008

My New Template - Langit..


Finally ecah jumpa juga template yang menjadi idaman kalbu, kredits kepada eBlogtemplates.. Agak lama jugak ecah configure nak siapkan template nih.. uhhhh uhhh.. sambil sambut raya haji, ada masa je edit sket sket template nih dan tambah widget.. Most of it ecah save dari template yang dulu jer.. Hah tu yang sampai complaint, "eh shoutbox tak ade?" errr.. actually ecah tak minat sangat lah blue blue colour nih, ada cara tak nak kasi hijau?!! huhuhu~ kenalah godeh-godeh photoshop plak lepas nih..

Feed Me I'm Hungry

Another thing masa ecah buat blog hopping, ada terjumpa satu widget ni yang cool laa. Kalau perasan ada Feed Me Colour merah kat betul-betul bawah kanan page. Thanks to Papabear sebab sudi share widget nih. Ecah sukooo!!!

Nuffnang & Advertlets..
Banyak juga surfing pasal cara-cara nak menambah ad dan termasuklah nuffnang dan advertlets. Dua-dua pun ecah rasa semua dah biasa dengar, especially bloggerz from Malaysia. Ecah pun bukanlah pandai sangat tapi bila tengok site earning yang bertambah, rasa macam seronok sangat.. & it's worth blogging biarpun berapa senlah sangat yang dapat..

6 comments:

dakgilachoc a.k.a nani said...

rajin erk reg smpi 2 iklan ni...hehehe...mls la plak nak byk2..nuffnang je dlu ckplah..tp tgk jugakla mna tahu 1 hri nti rasa tamak menguasai diri ke..hehehehe...

*oh ecah ni adikla..kita lagik tua la...tp lum kawin lagik..hehe..*

Ecah said...

to dakgilachoc a.k.a nani..
entahla blasah jerr.. nak tengok gak mane lg cepat dpt kuarkan duit.. hahaha.. leh lak wat testing.. hampeh..

Chekgu BaniHassim said...

errr..
sikit info je laa...
nuffnang ni, kalau ko letak its ads only, u'll be their glitterati.
meaning that ur income will be higher than regular member.
kalau ade add lain kat sini, cth advertlets ni, status gliterrati tak dpt.

jadi, kalau dier bg income, skit laa..
aku pny blog poun income xbyk, sbb visitors xkencang cm blog fofuler lain,
jadi aku gain income dr status gliterrati tu je laa..

pastu, ade ure2 ckp yg advertlets ni cam fraud sket laa..
itu aku tak sure..

eh, pjg pulak komen aku ni...

Ecah said...

to Chekgu BaniHassim..
err.. chekgu panjangnye komen.. hrrmm ecah kene blaja nih dari otai-otai blog.. maklumlah ecah pun ada jugak terbaca pasal ada bloggerz yang tak dapat payment dengan advertlets.

oh tak tahu plak ada lain-lain status dalam nuffnang.. tapi income ecah takla banyak mana pun..

ok rite ecah akan amik tindakan selanjutnya bila ada masa.. terima kasih banyak-banyak for the info chekgu..

goasop said...

sambil menyelam minum air ea kak ecah? =)

Ecah said...

to goasop..
uhukkk uhukkk.. tersodak ecah membacenyerr.. ekekeke..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin