Friday, December 12, 2008

Alahai Sup Tulang With Lurve..


Inilah sup tulang yang dinanti-nantikan semalam masa ecah sibuk ngan suami kat kebun. Lepas suami ecah pergi kerja semalam, ecah terus balik rumah mak. Tak sempat pulak nak merasa.. Ingatkan memang tak dapat merasa, rupanya mak mertua ecah simpankan juga semalam dan siap tunggu. Bertuah dapat gak makan daging qiqah si anak buah.. jauh nih dagingnya dari Terengganu mari.. uk uk.. terharu memakannyer.. slurrppp..

Tumis Rencah Sup Tulang..
Ha nih gambar semalam la, kak cik yang masak.. sempat ecah snap snap.. Time nih tengah busy tak sempatla nak tunggu banyak kerja nak buat.. yg atas tu kak cik tengah tumis bahan-bahan tumisan dan yg kat bawah ni plak tengah rebus tulang.. lepas tumis, tuang jer dalam periuk kat bawah ni.. bau yg harum rum rum..

Merebus Tulang..
Abang balik kerja pkol 1 pagi memang tak dan laa sampai rumah terus bummm tidooo.. Dan hari ni dia cuti tapi ecah kerja, hehe lepas solat Jumaat sempat hantarkan sup tulang yang dah dipanaskan nih ke ofis ecah.. slurpp slurppp... caaayang abang, muahhhxxxxx.. Hahaha!!~ cayang la kat hubby ecah ni makin romantik lak.. errkk entry geli sket!!

Nasi Dagang Traffic Light Sg Choh..
Nih gambar nasi dagang pagi tadi, sempat lagi ecah snap.. abang gak yang belanja kat Kedai Makan di Traffic Light Sungai Choh.. uk uk pagi-pagi da makan nasi dagang dengan gulai kawah.. husband ecah plak amik gulai itik tapi ecah tak selera sangatla kalau daging itik.. huhuhu rase pelik!!~

6 comments:

nieja said...

sup tulanggggggg..slurrppp..
sedapnye

Ecah said...

to nieja..
ehehh.. nieja.. sedap sedap hingge menjilat tapawerr..

Chekgu BaniHassim said...

ko mkn tulang-temulang tu ye??
hehe...
sungguh tinggi kolesterolnye tu...

Ecah said...

to Chekgu BaniHassim..
errrkk.. mo tecekik kalo makan tulang-temulangnyer tuh bosauu..

dakgilachoc a.k.a nani said...

romantiknya...jeles sy...hehe...sedap tu sup tulang...

Ecah said...

to dakgilachoc a.k.a nani..
huhuhu~ jgnla jeles.. hak3x

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin