Tuesday, December 9, 2008

EidulAdha 2008..

Oh tatkala orang lain sedang bersiap-siap untuk menyembelih lembu.. huaaaa ecah berada di depan komputer dan menyiapkan kerja!!!!!!~ Well, so sad okeyh.. argh peduli apa onkan ajer takbir raye kuat-kuat kasi cina-cina ni dengar, sedap ape!! huahuahua!!~ well, so many works sampai nak termuntah dibuatnya.. deyy ni lagi sorang beberrkk buat kerja.. sendiri ukur kat site, lagi mau bising kata tak confident ngan design.. orang lain tengah syiokkk tengok kurban, aku kena betulkan cutting list ko.. daaaaa??!!!~ ok forget about it.. meh sambut rayerrr!!!!!

Nasi Dagang Eiduladha..
Hehe.. setelah mendengarkan takbir yang sungguh merdu di ofis, akhirnya boss ecah kasi half day leave!!!! weeeeee... eventhough unpaid leave kire oklah janji leh sambut raya dengan family tercinterr!!!~ and surprisingly mak mentua ecah masak nasi dagang!!!! yayyyy!!!!~ tiba-tiba je hubby btau, "ma buat surprise untuk kite.. dia wat nasi dagang!!!". Serius tak pernah makan nasi dagang yang lebih sedap dari yang dia buat okeh.. gulainya.. perrgghhhh.. skali makan mesti rasa nak tambah tambah tambah tambah dan tambah.. tak pandang dah ketupat rendang.. ehehhhh.. tapi makan jugak, petang sketlah. Tunggu ada ruang.. Biarpun sekilo je beras nasi dagangnya, oklah kan yang minat sangat makan nasi dagang ni berapa orang jerr..

Olo olo pakai tudung nenek yerrr..
Ha ni satu lagi anak ecah kecik-kecik da berangan-angan nak naik haji.. hehe.. sebenarnya ibunyelah.. hahaha!!~ habis tudung neneknya alya cuba!!~ ada rupa mak aji takkkk?!!!

Alya ngan tudung nenek..
Hah ni satu lagi tudung nenek alya cuba!! Sampai terbeliak mate tu nape sayang..? Seronoklah tu ibu amik gambar? Huhu, daging tak berapa banyak sangat dapat tahun ni.. adalah cukup-cukup untuk keluarga makan.. Dapat jugaklah merasa sup daging biarpun sup tulang jauh sekali.. takper nanti mengidam leh ajak abang cari kat Bukit Beruntung.. hahaha!!~ cam pujuk ati jerr?

14 comments:

Anu@r said...

salam besan.. buku lum dpt ek?..
kalu lum dpt saya nak kompem address la... betul ke alamat nih?


SITI AISHAH MOHD HASHIM a.k.a. ECAH
LOT KG. TOK PINANG
48200 SERENDAH SELANGOR

pelik jugak sb x sampai-sampai

dakgilachoc a.k.a nani said...

comelnya anak ecah...kiut gila..mata bulat...lahai geramnya nengok..rasa nak cubit2, gigit2 je pipi dia...hehehe...

*erm..ecah umo berapa erk? lam profile xde tulis lak..kompius ni nk panggil kakak ke or tak perlu..hehe*

Ecah said...

to Anu@r..
huahuahuaahh patut ler xdapat dapat.. lama jugak ecah tunggu, ingatkan hilang ke ape.. LOT 90 la nuar.. huk3x..

Ecah said...

to dakgilachoc a.k.a nani..
huhuhu~ kiut sangat kerr? haha cuberrla gigit kot kot ade rase cekelat tak?

*oh alaaa panggil ecah pun xperr.. hikkss ecah ni xla mude sangat tapi nak kate tua pun tak la.. huhuhu~ 25.. mude ke? hahaha..

aD said...

ya Allah.. buntang nyaaa mata dak kecik nih.. ikut mata sapa nih Cah?

Ecah said...

to aD..
nak kate ikut abahnyer.. tak sangat pasal bulu mate abahnye halus dan pendek macam xde bulu, mate pun cam sepet-sepet sket.. nak kata ecah punye mata pun xla bulat sangat.. campor-campor la tu kot.. hahaha!!~

Chekgu BaniHassim said...

Bulatnye mato!
huhu...tomeynye dgn tudung hijou tu...

Ecah said...

to Chekgu BaniHassim..
huk3x.. yer matanya yang bulllattt.. ewwaahh.. hahaha!!~

cemut said...

hihi mata anak ecah tu molat sgttttttttt..


nasi dagang keke cemut pun xmkn nasi dagang beno nye.biase mkn nasi putih ngan lauk nasi dagang sedappppppppppp!! ikan aya

Ecah said...

to cemut..
huk3x.. nasik dagang ecah pun xbrapa suke yg hok beli tu.. sebab da campur beras pulut, makan 2 suap da naik muak. Tapi, yg mak mentua ecah nyer nih xmuak pasal pakai beras yg tak campo tu y ecah suke tu..

zizah said...

hai kak long...comel kn alya pakai tudung?kak long nk tau x....mase tu alya, zizah, tiqah gi pakse alya pakai tudung...hahax...dah mcm2 tudung dier pakai....hahahahax.....cian anak ko....

zizah said...

Hai kak long...comelkn alya?nk tau x, hari tu alya, atiqah, zizah gi pakse alya pakai tudung...mcm2 tudung alya pakai...ahakx...cian anak ko kn?XD

zizah said...

kak long...sedap kn nasi dagang opah bwat?yum yum...rase mcm nk lg jerr...

Ecah said...

to zizah..
lorrr.. jah ko pakser anak along? adeyyhhh.. jgn le centu nanti dia nangiss.. thanks yer jagakan anak along yg comeyll tu..

huhu~ kalo nak lagi kena balik klate le syg oi beli berasnya bnyk sket..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin