Wednesday, December 3, 2008

Jom Colek Perot?

Ermm.. pernah dengar hidangan nih? COLEK PERUT.. Inilah kegemaran cik abe ecah masa kecik-kecik dulu.. nyum nyum.. rasa coleknya yang sedap.. hehehh.. first time makan sebab kat KL @ Selangor tak pernah jumpa.. Sekali pandang macam rojak pun ada, tapi bukan rojak yerr..

Colek Perut Pasir Mas..
Antara bahan-bahannya yang dicampur macam rojak; nama pun colek perut kan? mestilah ada perut lembu, kemudian peparu lembu, kepok (keropok ikan), taugeh, timun, telur rebus & fish cake.. huhh petang-petang sejuk-sejuk cam ni dengan milo panas.. nyum nyummm..

Ecah makan colek perut siap pegang baby..
Sambil Colek Perut sambil gendong baby yang syok beradu..

Actually, masa ni tengah menyantap dengan penuh nikmat sambil mengejar masa.. Jam dah pukul 5:30 petang tapi kejap laginya nak naik train keretapi pukul 7 malam. Sempat jugaklah ke pasar Pasir Mas beli ole-ole untuk dibawa pulang.. Nasib Helena bagi pinjam kereta MyV nyerr.. kalau tak, tak merase la ecah nak try makan colek perut.. Kat Kelantan ni terkenal dengan colek mencolek.. Colek tu apa eh? Ecah pun tok tahu gapo dio mulenyo.. Rupenyo.. Sos.. ahaha!!~

8 comments:

:: Cikgu Wiween :: said...

haa colek perot?? baru pes taim dgr nih :D

Ecah said...

ecah pun first time gak ween.. banyak lg la suami ecah nak ngajar ecah makan makanan kegemaran dia yg ade kat kelantan tp xsempat la plak.. huk3x..

dakgilachoc a.k.a nani said...

owh itu rupanya colek perut...selama ni dgr nama je... nampak sedap tp kita x mknla perut2 neh..hiksss...

cemut said...

hahahaa sup perot bulat cemut suka! smalam rembat perot lembu kat umah atok tuh.. hihihi.. mlm ni bole la buat .. yum!!

BigMouth said...

alang tak pernah dengar pun colek perut!!tp, kalau perut jer, pernah ler...name baru eeee...

Ecah said...

to dakgilachoc a.k.a nani..
ehehhh.. tu la lom rase lom tau..

Ecah said...

to cemut..
ahaiii cemut nak wat colek perut ke sup perot tu?? nak skettt.. hahaha..

Ecah said...

to BigMouth..
huhuhu~ ecah pun baru tau.. tp kat kelantan da lama laa..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin