Tuesday, October 18, 2011

2nd Badge Storage Bottle dah sampai!!~


Akhirnya!!!~
Sampai jugak storage bottle yang dah di 'order' tempoh hari..
Yabeda bedoooo!!!!~
Hari-hari berpantang menjadi lebih gumbira.. yess!!~

Tak sabar nak penuhkan semua bottle yang dah sampai tu..
Sampai-sampai aje, hari ni kerja saya membasuh ye..
Basuh botol susu.. Ayah, atiqah, azizah jangan marah hahaha..

Betul ke ibu nak sumbat Alyssa dengan semua susu-susu banyak ni?!!~
Hihihi.. model wajib saya..

Monday, October 17, 2011

Alyssa's Subway Day with Abah & Ibu!!~


Boleh tak saya sangat gembira kerana melanggar pantang hari ini?
Lagi 10 hari tau!!~ Jalan pun xberapa betul lagi.. uk uk
Takpe tak pe.. cik abang sakura ade.. hehehe..
Ade orang nak belanja Subway hari ni..
Sedap okeyh untuk menu orang berpantang macam ecah..
hehehe.. oopppssss!!!~

Ha ni gambar alyssa possing dalam 'stroller'..
Amboi kecik-kecik lagi dah makan subway?
Huhuhu.. Alyssa tengok jelah ibu dan abah makan yee..

[p/s - tak teringat pula nak amik gambar ibu & abah]

Monday, September 5, 2011

SHRINK at 9th DAY?

Borring.. Today first day kerja..
Mama, Azizah & Azie seawal 5:30 pg dah balik Gedangsa..
Abang seawal 6:00 pg dah pergi kerja..
Tinggal dengan baby dan alya bertiga je dalam bilik..
Adli & ayah buat hal sendiri..

Tadi nurse sorang je datang..
Kebetulan nak mandikan Alyssa..
Alang-alang dah bogel terus timbang..
[BUT SHRINK TO 3.1 KG?]
Erm.. Nurse kata it's ok..
Memang at 8th @ 9th day berat baby akan berkurang sedikit..?
[Huh.. penat je mengepam si montel ni pg ptg siang malam!!]
Takpe kali ni tiap half an hour kena sumbat lagi.. ;>
Erm.. larat kerr? Haha!!~
Ikut keperluan baby laa kannnn..?

Sunday, September 4, 2011

I Want This! Mamil Mama..

Oh I just want this!


Mamil Mama - 650g maternal milk in fine cocoa flavour! A winning taste, tested amongst pregnant women. Mamil Mama - 650g maternal milk formulated specially for pregnant women, breast feeding women and women planning for pregnancy

Nak banyakkan susu.. hehehe.. Abang balik nanti belikan yaa..

Alya n webcam..

Erm.. nurse da balik.. suddenly mcm xde ape nak buat.. ok, alya ni sibuk je nak tengok laptop. Hehe.. jom main webcam nak? baby anje besar ibu ni da pandai bergaya but tu laa.. kena blajar utk stay still sket. bukan apa gambar goyang je memanjang.. sambil ibu mengabeskan air white coffee cappucino nurses yang tak habes ni? hehe.. [time pantang boleh minum coffee kann.. kannn..? - "cause nak panaskan badan"]

erm.. oklah kenit 1 [haha.. da adjust sket nama panggilan pasal dah ada kenit 2]
ENJOY yaaaaa!!!!!!!~

err.. desktop for today pun dah berubah si kenit 1 ni pnya pasal.. tukar pun tukarlaa..
dadaaa..

Saturday, September 3, 2011

My AMWAY Post Natal Care..


Lama jugak mama keluar tinggalkan rumah..
pergi shopping agaknya..

Haha.. suddenly balik with a surprise..
Habis laaa.. kena pantang betul-betul ni..

Apa kandungan Set Bersalin ni ya?
[Dapat free 1 bengkung bertali]

Produk untuk dimakan @ diminum:
1. Teh Herba
2. Herba Lepas Bersalin 1 (MAL 20020779T)
3. Herba Lepas Bersalin 2 (MAL 20021282T)

Produk untuk Kegunaan Luar:
4. Herba Pembersih Wanita
5. Herba Mandian
6. Campuran Peramping Perut (Tapel)
7. Campuran Penghangat Badan (Param)
8. Campuran Penenang (Pilis)
9. Minyak Urut Herba
10. Minyak Bayi

But, I'm a caesarean mother pun..
Ada a few products yang xboleh pakai lagi..
Macam barut dengan herba peramping badan..
Anyway starting from today..
Dah boleh minum teh herba..
[should be no problem if breastfeeding]
Pakai pilis kat kepala..
Urut-urut kaki dan tangan guna minyak herba tu..
[elakkan pembekuan darah]
Minyak bayi pun boleh disapu pada baby..
[tapi minyak yu yee banyak lagi]
Mandi dan bersihkan diri guna herba mandian..
Bersihkan bawah tu vagina dengan herba pembersih wanita..
Yang lain xboleh makan dan guna lagi sebab ada..
AWAS: gunakan selepas 1 bulan jika bersalin secara pembedahan..
Okay!!~

Selamat berpantang..
Huhh ini pun dah cukup panas..
Tak payah lah nak bertungku bagai..

Friday, September 2, 2011

Alyssa dah mandi!!!~

Alyssa yang sudah siap nak jalan-jalan pergi raya!!!~
Tapi xboleh pergi mana-mana..
Duduk rumah temankan ibu ye sayang..

video
Okay.. ni video Alyssa setelah mandi..
Haha!!~ Dia lapar laa!!!
So, sempat amik sekejap je..
Dia dah xtahan lapar dah..


Mandikan Alyssa..

What do we have to do every morning?
Yesssss!!! Mengerjakan Alyssa adalah satu kemestian k..
Setiap pagi dan setiap hari..

1st thing.. siap-siapkan barang-barang mandian dan pakaian dulu..
Haa tuu.. siap dengan sabun baby..
Air panas suam-suam kuku..
[Erk cah ko prepare dalam periuk?]
[pape la labu janji muat..]
Lapik mandi..
Siap bantal lagi.. hihi..
Baju-baju barut baby semua dah siap dah atas katil..
[Lupe lak nak amik gambo]

ololo!!~ anakku yang kuat menggeliat nih..
Hehehe.. xtakut mandi kannnnn?
Meh bukak barut tu.. sat gi dia melalak sejuk..

Hehe.. time mandi adalah censored okeyh!~
Jadi ini adalah setelah selesai mandi..
Dah siap dibalut dengan tuala..

Aikk?!!~ Tak menyompat-nyompat ha..
Dah xsabar dahhh.. dia mai dahhh..
Awat hang dah lapaq sgt dah xbley tahan..
Mana taknyer..
Sebelum mandi dah buat pelaburan yang amat besar sekali..
Hihihihi..

Wednesday, August 31, 2011

Balik Seremban..


Oklah bersiap-siap pulak nak balik Seremban!! Habislah ibu da le dalam pantang..
Abah nak kerja malam ni.. semua nak pergi plak tu?
Alang-alang dah siap kita jalan jelah..
Hopefully nothing happen k..
[Takkan nak tinggal sorang-sorang kat rumah kannnnnnn..]

So, Azam will be driving my car.. Alza putih..
Ayah dok depan..
Me in the middle seat..
In the middle of my sweet daughters..
Alya in my left & Alyssa in my right..
Belakang Azie & Azizah..

Second car.. Kancil oren..
Asmah's the one who drives..
Adli's sitting in front..
At the back: Mama & Atiqah..

Let's pray for safe journey..

RAYA 2011!!!!~

Suppose today is my EDD..
[mengenangkan xjadi xpelah..]

Happy Merdeka Raya!!!~
Salam Minal Aidil Wal Faidzin..
Love.. Love.. Love..

Hehe my favourite pic for this year..
Kamilah the 4 beranaks!!~


Apa kes nih? Alya.. She's your lovely sister you know?
Haippp!!!~ jangan picit-picit!!~ ;P

Olo olo tembam.. si monteL carLo!!~

Jealous pulak budak nih..

Pleaselah.. pleaselah.. Just be sincere..

Merajuk xmo pujuk..

Abah so sweet.. Love you forever..


Kami berdua..

Tuesday, August 30, 2011

1ST Day Raya 2011..


Comel tak kami?
Abah baliklah beraya ngan ibu dan Alyssa..
Kata nak balik cepat amik amik gambar..
Bosanlah tunggu jap lagi sedara mara datang ni..

Monday, August 29, 2011

DAY of REAL DISCHARGE with Newbie..

Kenangan with one of the nurses..
[yang waited for me till the end of labour room moments]
Able to meet up masa menunggu abang ambil kereta di parking..
She was on duty till raya keempat..
Just happened that time bertugas di kaunter masuk Wad Bersalin kat lobi bawah..
Will always remember you..
SN Nur Safarinah..
[xper.. boleh.. yang penting baby dan ibu meesti selamat]
[bersabar ya.. InsyaAllah semuanya akan selamat..]
[boleh.. you can do it.. masih ada masa k..]

HAPPY AS I AM..
WITH MY LOVED ONES..
AND MY NEW LOVE..
ALYSSA..
NEW MEMBER OF OUR CIRCLE OF LOVE..
FULL FRUIT OF OUR LOVE LIFE..



Masa nak masuk lif turun ke tingkat 3..
Terserempak dengan SN Regina..
She smiled at me..
Able to thank her even in a few seconds in front of the lift..
[nak kencing x..? let me do it for you k..]
[tu lah dekk.. kalau adek boleh normal dah lama bersalin dahh..]
[sabar yaa..]


EM LSCS.. It was EMERGENCY!!

[What they did that I remembered in EM LSCS]
It was emergency.. No more turning back and such a warning..
After this birth, there is no more normal delivery and I can only had one chance to give birth in the future which is also Caesarean Section. Reminding me again and again of planning next birth and the alternatives of IKAT!~ duhhhh!!~

[It was almost 1 o'clock in the afternoon 27th August 2011]

They took my blood for check-up before operation..
[Actually they already know my blood type from previous scanning.. ]
But I know it's important to send the results of Hb concentration before c-sec operation to the lab..
They gave my bladder a treat of urethral catherterization procedure and it was quite painful as the contractions still remain in pain..
They had me sodium citrate to reduce stomach acidity.. and asked me when was the last meal before this..
[I remembered I haven't had any meal since yesterday evening except of the chocolate breadcrumbs of sickening waiting in the car for nothing..?]
Well, that was one of another sickening story to be shared anyway..

And I was transferred to the operation theatre.. I saw my mom and my mother in law too..
My husband.. My sister Azizah.. The 2 nurses in the labor room following me to be handled by another nurses.. And also a new doctor from the operation room..
[He personalized himself as Dr. Jacob and Dr. Param as well was always beside me]

Ohhh I remembered how weak I was back then..
Calming myself to accept the truth..

POOR PROGRESS.. Aku BENCI POOR PROGRESS

Talk about POOR PROGRESS yang amat memberikan kesan yang mendalam dalam hidup aku.

[It was almost 6 hours in labor 8:39 am in the morning]

[contraction almost 2 in 10s and getting slower in action]
maybe kesan ubat dah habis.. highest contraction 90..

Aku BENCI.. Aku Benci.. Aku menangis.. Aku menangis.. Aku sedih.. Aku sedih..

Doctor pleaseeee... i don't want c-sec any more?
[Haiyoooo.. don't please.. please me laa.. it's your uterus doesn't want to buka..]

Please doctor... i want more babies..
[You nak berapa anak?]

Minimum 5.. oh pleasee..
[Sorry puan.. Saya harap puan bersabar]

[sob.. sob.. crying..]

Can I have another hour please doctor.. Just give me a chance?
[Sorry puan, I don't know, let me talk to the specialist first]

[and they have me waited another 2 hours in labor]
results: getting slower in 2 in 10s and highest contraction not more than 60..

[last review by Dr Param: Really hate to hear this]
Swollen uterus and still OS 4cm.. no more chance!!!!!!
Prepare for C-sec and the other doctors quickly had me sign the contract to have the letter of consent.. Oooohh..

Luckily I had a very good nurse calming me.. They took care of me and give me strentgh tak henti-henti sehingga ke akhirnya.. even sampai ke bilik bedah..

Husband dengan mama pun sama.. Mama I won't forget your do'as.. Hembusan penenang dan selawat yang kau ucapkan ke dahi, dada dan kakiku.. Urutan dan usapan kasih sayang seorang ibu.. Membuatkan aku merasa syahdu menerima kasih sayangmu.. Tenang menghadapi kesakitan melahirkan..

Suami yang penyayang.. Tak pernah merungut walaupun adakalanya aku xdapat sempurnakan tanggungjawabku di sepanjang kehamilan.. Sentiasa di sisi memberi semangat.. Walau aku tahu tiada harapan untuk normal lagi..

Saturday, August 27, 2011

Ward 5B Katil 5..



Officially announcing..
OUR NEWBORN BABY..
Umur baru 1 hari time nih..

PUTERI AINNUR ALYSSA BT SHAMSUL IDZUAN

Hrmm.. iya iya je doktor kata kecik..
Bila keluar kira ok juga beratnya.. 3.25kg
Takper janji sihat ye sayang..

Rupanya saling tak tumpah muka abahnya..
Hehe terkembang-kempis abahnya..
Dok cari-cari juga kat mana rupa ibunya..
Rupanya di telinga saja..
Takper janji sihat ye sayang..

Pipinya macam merah kena gigit..
Mungkin terkena kukunya yang tak kurang panjang masa dalam perut..
Hrmmm.. Abahnya kata ada dua lesung pipit..
Yelahhhh.. ada dua lesung pipit..
Comel.. :)

Tak banyak ragam dan dia sangat baik..
Menyusu pun xsusah dia cepat belajar..
Habis susu terus tertidur..
Tapi xtahulah malam ni macam mana..
Kita tungguuuuu...

Friday, August 26, 2011

BALIK..?

jam 0335am 26/8/2011
So what now? kene balik lahhhhhhh!!!!! arrrggghhhh!!!!! camne ni? camne ni?
xmungkin aku ke sekolah hari ni!
SAKITTTTTT!!!!!! MC plak lupe nak amik nihh!

message sent [on the way to hospital]
26082011 0147am
salam bonda, sy xdpt mhadirkn diri program pagi ni sbb da sakit.skrg ada di hosp selayang. -aishah

message received [dah discharge waiting for abg sahur kat kedai mamak]
0407am 26/08/2011
O.k. Mudah mudahan segalanya selamat. Aisyah ke ni

0413am 26/08/2011
Ya sama sama kita. Take care of yourself and your baby

Tak sempat nak mesej Boss.. as I was in pain.. pain.. pain.. fhuhhhhhhhh..
I'm so sorry..

[the whole day]
ape aku makan hari ni? still puasa day..
Sahur nasi putih dengan ayam goreng mamak with a little bit sayur kangkung at 5:30am..
can hear the AZAN from here sambil makan..
dalam kereta yang parking kat emergency clicnic hospital selayang..
WHY?
Because have to wait for mama and azie kat emergency..
[azie suspected dengue.. tp badan xpnas larr]
contraction yang menyakitkan plus rasa nak berak yang xlepas lepas..
STUCKKK!!!!!~
makan je larrrhhh..
kena tahan semua tu dalam kereta?
never mind abang tolong panggilkan..
have to lock the door..
maybe dah selesai..
HOPEFULLY..

So kami balik dan sampai rumah jam 6:30am..
RELAX.. [yang xboleh nak relax]

DISCHARGE????

PAC clerking
sb Dr Gibran at 0310H

Madam Siti Aishah
28years
G3 P1+1 at 39w with 1 previous scar
LMP: 25/11/10- sure of dates, regular menses, not on OCP
EDD: 02/09/11- confirmed by date, subsequent scans corresponds to date

HOPI
came in with complain of regular contraction
passed show
no leaking liquor
FM good

ANC
1.1 previous scar in 2008 for poor progress in HSB
- uncomplicated
- patient is counselled and agree for trial of scar during antenatal follow up

2. anaemia in pregnancy
booking HB 11.1, lowest Hb 9 at 34w,
supplemented with T ferrous fumarate, patient then started on IM
Imferon for 10/7 in view of symptommatic of anaemia (SOB, giddiness, latest Hb at 10 at 38weeks

booking at KK Serendah at
booking Hb 11.1, latest Hb 10
booking BP 110/70, normo tensive throughout

MGTT - excessive increase of maternal weight
at 25w: 3.8/4.2
at 33w: 4.2/6.8

BG: B+ve
HIV/VDRL: NR

o/e
alert
not pale

vitals
BP 119/73
PR 88

per abdomen
soft
uterus at term
singleton, longitudinal, cephalic
head 3/5th palpable
no scar tenderness
EFW 2.6-2.8 kg

VE
vulva vaginal normal
servix posterior, medium consistency, 1cm
Os 3cm
MI
vetrex
station -1
no cord, no placenta

CTG reactive
FHR baseline
acceleration seen
no deceleration
good variability

time contraction 2:10:20s

imp: GCP1+1 at 39w with 1 previous scar in latent phase of labour

plan
allow discharge with assurance
continue FKC at home
TCA stat if leaking liquor, strong contraction, reduce FM

nadia

26/8/11 @ 0330H
DR. NADIA MOHAMED
Pegawai Perubatan
Hospital Selayang
No. MMC: 41618 (Sementara)

Saturday, July 23, 2011

LADAP 4 SMK SERENDAH : 1 MURID 1 SUKAN

Hari yang agak memenatkan tapi menyeronokkan. Lain daripada yang lain.. selalunya LADAP akan ada ceramah dan sebagainya. Tapi kali ni ceramah 1 Murid 1 Sukan diadakan dalam keadaan yang santai tetapi penuh dengan pengisian teknik sukan. Awal-awal pagi lagi (730 pg je pun..) ecah dah sampai sekolah. Mujur Alya xbangun lagi, kalau tidak mahu jam 8 pagi baru sampai sekolah melayan kerenahnya yang suka merengek.. Takpelah hari ni mak dan adik-adik ada dan dah siap pesan minta tinggalkan Alya di rumah dan tak perlulah hantar ke Taska sekolah.. jimat sikit dah hujung bulan.

Slot pertama selama 2 jam, kami cikgu-cikgu kena pergi ke 5 stesyen yang berlainan dan setiap stesyen kena belajar beberapa teknik sukan yang boleh dipelbagaikan semasa waktu pjk.
Stesyen 1 : Mempelbagaikan teknik pengajaran olahraga
Stesyen 2 : Mempelbagaikan teknik pengajaran bola jaring
Stesyen 3 : Mempelbagaikan teknik pengajaran bola keranjang
Stesyen 4 : Mempelbagaikan teknik pengajaran ping pong
Stesyen 5 : Mempelbagaikan teknik pengajaran bola sepak

Hehe.. Kami mak-mak yong xketinggalan membuat kumpulan..

Walaupun mengandung, kami tak berkecuali untuk bersukan.. sama-sama buat senaman tau.. SENAMAN GELAK!!~ HaHaHa!!~ sambil-sambil tu ecah sibuk dok amik gambar aksi-aksi depa bersukan. Bukan selalu dapat kumpulkan semua cikgu-cikgu untuk bersukan.. dan paham2 lerr.. ade yg dah veteran-veteran.. macam-macam gaya ada..

Sunday, July 10, 2011

Lunch di Kedai Cik Ani Traffic Light Serendah..


Hari ni hubby ecah belanja makan di Kedai Cik Ani kat Traffic Light Serendah. Seronok tengok Alya dah ada selera makan.. selalunya susah sangat nak makan, la ni dah pandai makan sendiri.. Siap do'a makan sekali..

Monday, June 27, 2011

Sambutan Hari Koperasi SMKS

Pagi ni ecah kena conduct pelajar menyanyi koir di sekolah. Hehehe.. agak sukar nak kawal pelajar sekolah berbanding pelajar universiti, kerana masih ramai lagi yang malu-malu gitu dan mereka pun tak ada pengalaman. Makanya ini adalah pengalaman mereka yang pertama menyanyi koir di bawah bimbingan ecah. Walau macam mana pun, nyanyian berjalan lancar walaupun muzik agak perlahan dan kurang kedengaran. Microphone pun setakat satu, itu pun bateri nak habis (guna yang wireless - habis kat ucapan perasmian.. hukhuk). Maklumlah pertama kali, biasalah ada banyak kekurangan dari segi pitchinglah, mimik muka.. dan yang kelakarnya ada yang miming.. takpelah boleh dimaafkan sebab praktis sekali aje, what do you expect kannn? ada yang xpernah praktis pun, tiba-tiba je muncul.. takpelah yang penting semangat..

Kami sedia membantu
Kerana cintakan bangsa
Bekerja capai mutu
Berdikari motto utama
Ilmu seumur hidup serta amanah
Hapuskan sistem penjajah
Rintangan dalam sejarah

Jiwa demokrasi
Keupayaan koperasi
Jangan harap subsidi
Berdiri di atas kaki sendiri
Kuatkan semangat
Bangunkanlah jiwa yang hebat
Bersatu demi rakyat
Hidup dalam muafakat

Wawasan 2020
Kita tidak akan mengeluh
Bersedia berstrategi
Menentukan nasib sendiri

Mesyuarat Persidangan UBHS 2011

Salam.. Apa khabar semua? Just nak postkan gambar semasa mesyuarat persidangan UBHS 2011 yang berlangsung di IKBN Kuala Kubu Bharu. Ecah xpernah btau ecah pun ada juga terlibat dengan parti politik. Alhamdulillah menyertai pertubuhan macam ni banyak mengajar Ecah tentang erti perjuangan di samping dapat bersosial dan bermasyarakat.


Pergi dengan hubby, adik ipar dan teman. Kat sana baru jumpe KC dan KW, Aja dan mak ara.. Aduhai datuk-datuk datin-datin.. panasnya kemain dewan tu. Eceh mengadu domba pula. Tapi memang panass!! tambah lagi ecah ni dah 7 bulan membawa perut.

Hubby dan teman-teman seperjuangannya dari Cawangan Kg. Dato' Harun Serendah


Monday, May 16, 2011

Selamat Hari Guru 2011!!



Ucapan Selamat Hari Guru..
Kepada semua guru-guru di seluruh Malaysia..

Friday, April 22, 2011

Alya's trip ke doktor gigi


Hari ni membawa si kenit ke klinik gigi serendah. Maklumlah hari Jumaat memang khas untuk kanak-kanak. Jadi ecah tak melepaskan peluang untuk membawa anak ke klinik gigi. Baguslah misi-misi dari klinik kesihatan ni ada buat lawatan ke taska anak ecah. Hambik ko 5 batang nak kene tampal kate cikgunye larr!!! mo 5 kali ulang-alik klinik tiap hari jumaat. Ikutkan hati nak je setelkan semuanya satu hari. Tapi faham-fahamlah klinik kerajaan kan murah foc dan alya pun kecik lagi. Budak-budak memang cepat bosan, tapi nasib baik hari ni mood dia baik. Hihihi.. tak nangis pun. Siap balik tu nak check gigi ibu ngan abah pula. Hahaha..

p/s - ade ke patut misi tu kata anak ecah ni da 6 tahun? huhuhu kecik lg lar baru nak masuk 3 tahun.. hehehe.. baik anak ecah xnangis. Pandai dia nganga mulut besar-besar. tau pun nak gigi cantik iyeeee...

Sunday, April 17, 2011

Durian oh durian

Assalamualaikum.. pagi-pagi lagi tengok si kecil ni membelasah durian.. Anak sapaaaa la nieee??? Nampak sangat air liuq basi xcuci lagi.. bangun-bangun aja durian.. hahaha..


Inilah pertama kalinya alya pandai makan durian. Habis licin disapunya. Berkat tunjuk ajar dari atuknya. Sebelum ni jangankan nak mencuba, pandang pun tak hingin. "Durian busuk". Pandai dia bau tapi sekali dah rasa, "Nak lagi?" Hahahha..

Sunday, April 3, 2011

Rentas Halangan di Kem Bina Semangat


Tak sempat-sempat nak balik, Kak Azmah dah minta tolong tengokkan anak-anak murid ni buat rentas halangan. Maklumlah cikgu-cikgu yang bertugas pagi ni xsampai lagi, berkemungkinan mereka tak tahu ke mana budak-budak ni dibawa. Apa lagi seronok ape siap bawak anak lagi ke sana (kadet paling muda & paling aktif, tapi bawak botol susu!!! erkk!!!!~).

Tengokla tak berkelip mata alya tengok kakak-kakak semua meloncat, bergayut kat tali atas air. Camna pun dapat jugakla si kenit ni nak mencuba walau pun kat tepi aje. Cikgu Shuib pun rajin melayan.. hahaha tau pun cucu cikgu pipah ni tau jgn main-main.. cucu boss!! hahaha!!~

Yang ni dapat bergantung pun jadila. Abang polis ni sebenarnya teringat kat anak dia yang sebaya dengan alya. Langsung hari ni melayan kerenah alya yang nak mencuba semua rentas halangan yang ada, siap bawak naik tembok. Seriau menengok ketinggian tembok tapi itula akibatnya.. "Mak cikgu Kadet Polis, Abah Polis". Anak pun nak mengikut sama beraninya.


Camping Kadet Polis


Semalam kena hantar pelajar ke Perkhemahan Kadet Polis Peringkat Hulu Selangor. Peserta seramai 20 orang dari sekolah ecah. Seronok bawa budak ke sana, orang kata teringat zaman sekolah dulu menang johan peringkat negeri sape tak seronokkann? Ha sekarang jadi cikgu kadet polis pula, Tapi tula kan, bawa selagi boleh perut ni ke mana-mana. Penat toksah kiralah hari-hari pun penat memang tak pernah habis jadi cikgu ni. Pagi kena hantar budak ke KKB dan tunggu sampai diorang habis jalan lasak di Stadium Tmn Millenium tapi petang kena masuk mengajar sampai 6:40 ptg (maklum ya saya kena masuk kelas 2 Satria tiap hari Jumaat last period). Malam pula bersiap-siap kena pergi tidur di sana (padang SMKKKB). First time tidur dalam khemah dengan perut boyotnya, dengan anak keciknya.. Alya pun bukan main susah nak kawal lari sana lari sini satu padang malam-malam. Hai mujurlah polis-polis kat sana garang-garang atuk gitu siap bawak dia sentri malam-malam. Aduhai buku rekod xsiap lagi.. huhuhu.. fulun dalam khemah le jawabnya.. hahaha..

Sunday, February 20, 2011

Hari Sukan SMKS..

Majlis Kejohanan Olahraga SMK Serendah
Hari / Tarikh : Sabtu / 19 Feb 2011

Thursday, February 3, 2011

Wedding Liza Anak Cik Din & Jalan-Jalan Di Sekitar Johor


Kenangan bersama Liza, anak Cik Din (pakcik kepada husband ecah) yang tinggal di Johor.


Lepas kenduri kahwin Liza, kami satu kereta berjalan-jalanlah ke sekitar Johor Bahru. Maklumlah mak mentua ecah dan anak-anak buah yang lain teringin sangat nak berjalan-jalan. Mereka pun tak berapa tahu sangat tempat di Johor ni. Mula-mula tu kami pergi melawat rumah atuk & wan ecah di Jalan Juara, Off Jalan Mariamah. Huhu, sedih pulak tengok rumah ni dah kena tinggal, habis roboh bumbungnya. Yelah arwah atuk dah takde, wan pula dah pindah Seremban. Rumah ni asalnya nak dijual tapi entahlah.. tiada pembelikah macam mana, ecah xtahu. Sayang rumahnya sangat dekat dengan bandar, Yayasan Warisan Johor, Hutan Bandar dan sebagainya. Dah jadi rumah pusaka pula, tapi bila tengok rumah di sebelah mak aii cantik sangat sebab sudah diubahsuai.


Sunday, January 30, 2011

Anakku dah pandai melaram



Hihi.. gambar ni masa di rumah sewa adik ecah di shah alam. Baru dapat jumpa si kecil ni semalam tidur dengan makciknya. Amboi baru sehari dah pandai tiru gaya makcik dia yang suka melaram.
Alkisahnya ibu dia dah memang tak larat sangat. Asyik muntah-muntah aje. Maklumlah dah berbadan dua memang semua tak lalu. Makan pun susah. Hai si kecil ni nakkan perhatian. Mujur makcik-makciknya rajin melayan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin