Monday, September 5, 2011

SHRINK at 9th DAY?

Borring.. Today first day kerja..
Mama, Azizah & Azie seawal 5:30 pg dah balik Gedangsa..
Abang seawal 6:00 pg dah pergi kerja..
Tinggal dengan baby dan alya bertiga je dalam bilik..
Adli & ayah buat hal sendiri..

Tadi nurse sorang je datang..
Kebetulan nak mandikan Alyssa..
Alang-alang dah bogel terus timbang..
[BUT SHRINK TO 3.1 KG?]
Erm.. Nurse kata it's ok..
Memang at 8th @ 9th day berat baby akan berkurang sedikit..?
[Huh.. penat je mengepam si montel ni pg ptg siang malam!!]
Takpe kali ni tiap half an hour kena sumbat lagi.. ;>
Erm.. larat kerr? Haha!!~
Ikut keperluan baby laa kannnn..?

Sunday, September 4, 2011

I Want This! Mamil Mama..

Oh I just want this!


Mamil Mama - 650g maternal milk in fine cocoa flavour! A winning taste, tested amongst pregnant women. Mamil Mama - 650g maternal milk formulated specially for pregnant women, breast feeding women and women planning for pregnancy

Nak banyakkan susu.. hehehe.. Abang balik nanti belikan yaa..

Alya n webcam..

Erm.. nurse da balik.. suddenly mcm xde ape nak buat.. ok, alya ni sibuk je nak tengok laptop. Hehe.. jom main webcam nak? baby anje besar ibu ni da pandai bergaya but tu laa.. kena blajar utk stay still sket. bukan apa gambar goyang je memanjang.. sambil ibu mengabeskan air white coffee cappucino nurses yang tak habes ni? hehe.. [time pantang boleh minum coffee kann.. kannn..? - "cause nak panaskan badan"]

erm.. oklah kenit 1 [haha.. da adjust sket nama panggilan pasal dah ada kenit 2]
ENJOY yaaaaa!!!!!!!~

err.. desktop for today pun dah berubah si kenit 1 ni pnya pasal.. tukar pun tukarlaa..
dadaaa..

Saturday, September 3, 2011

My AMWAY Post Natal Care..


Lama jugak mama keluar tinggalkan rumah..
pergi shopping agaknya..

Haha.. suddenly balik with a surprise..
Habis laaa.. kena pantang betul-betul ni..

Apa kandungan Set Bersalin ni ya?
[Dapat free 1 bengkung bertali]

Produk untuk dimakan @ diminum:
1. Teh Herba
2. Herba Lepas Bersalin 1 (MAL 20020779T)
3. Herba Lepas Bersalin 2 (MAL 20021282T)

Produk untuk Kegunaan Luar:
4. Herba Pembersih Wanita
5. Herba Mandian
6. Campuran Peramping Perut (Tapel)
7. Campuran Penghangat Badan (Param)
8. Campuran Penenang (Pilis)
9. Minyak Urut Herba
10. Minyak Bayi

But, I'm a caesarean mother pun..
Ada a few products yang xboleh pakai lagi..
Macam barut dengan herba peramping badan..
Anyway starting from today..
Dah boleh minum teh herba..
[should be no problem if breastfeeding]
Pakai pilis kat kepala..
Urut-urut kaki dan tangan guna minyak herba tu..
[elakkan pembekuan darah]
Minyak bayi pun boleh disapu pada baby..
[tapi minyak yu yee banyak lagi]
Mandi dan bersihkan diri guna herba mandian..
Bersihkan bawah tu vagina dengan herba pembersih wanita..
Yang lain xboleh makan dan guna lagi sebab ada..
AWAS: gunakan selepas 1 bulan jika bersalin secara pembedahan..
Okay!!~

Selamat berpantang..
Huhh ini pun dah cukup panas..
Tak payah lah nak bertungku bagai..

Friday, September 2, 2011

Alyssa dah mandi!!!~

Alyssa yang sudah siap nak jalan-jalan pergi raya!!!~
Tapi xboleh pergi mana-mana..
Duduk rumah temankan ibu ye sayang..

video
Okay.. ni video Alyssa setelah mandi..
Haha!!~ Dia lapar laa!!!
So, sempat amik sekejap je..
Dia dah xtahan lapar dah..


Mandikan Alyssa..

What do we have to do every morning?
Yesssss!!! Mengerjakan Alyssa adalah satu kemestian k..
Setiap pagi dan setiap hari..

1st thing.. siap-siapkan barang-barang mandian dan pakaian dulu..
Haa tuu.. siap dengan sabun baby..
Air panas suam-suam kuku..
[Erk cah ko prepare dalam periuk?]
[pape la labu janji muat..]
Lapik mandi..
Siap bantal lagi.. hihi..
Baju-baju barut baby semua dah siap dah atas katil..
[Lupe lak nak amik gambo]

ololo!!~ anakku yang kuat menggeliat nih..
Hehehe.. xtakut mandi kannnnn?
Meh bukak barut tu.. sat gi dia melalak sejuk..

Hehe.. time mandi adalah censored okeyh!~
Jadi ini adalah setelah selesai mandi..
Dah siap dibalut dengan tuala..

Aikk?!!~ Tak menyompat-nyompat ha..
Dah xsabar dahhh.. dia mai dahhh..
Awat hang dah lapaq sgt dah xbley tahan..
Mana taknyer..
Sebelum mandi dah buat pelaburan yang amat besar sekali..
Hihihihi..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin