Monday, December 1, 2008

Bertolak ke Kelantan..

Hari nak bertolak nih adalah hari yang agak kritikal sket untuk ecah. Bukan pasal ape, pasal ecah memang sangat malas nak packing okeh.. huhuhh.. malam kang nak bertolak, ecah still lagi pergi kerja.. half day tapi barang belum pack lagi.. cek abe dah membebel.. huk3x.. balik memang kelam kabut kemas barang.. nak mandikan alya dan bagi dia makan lagi.. neneknya pulak tak habis-habis memujuk ecah jangan bawak alya.. huhhuuu!!

Beg Baju Apacs..
Disebabkan beg baju ecah ungu pinjam dan atas sebab yang tak boleh dihindarkan, ecah pun belila satu yang baru.. huk3x murah jer nih RM19.90 kat Mydin.. wakakaka!!~ xdok pitih ujong-ujong bulan nih!!

Alya naik komuter KTMB..
So lepas ambil cik abang balik dari kerja, terus kitorang ke Stesen Komuter Rawang. Kalau drive ke KL Sentral time-time orang balik kerja macam ni memang tak sempat naik keretapi la jawabnya.. huhu first time alya naik komuter.. tengokla neneknya tak mau berenggang langsung.. takpelah kasi chance.. hehikk tak guna pun berebut anak.. cucu!!~ hehh adli tu monyok tak dapat ikut ke kelantan.. huhuhu!!~ lain kali jelah ek..

Sambil Dunkin Donuts, sambil balut hadiah..
Kami sampai agak awal kat KL Sentral. Adelah dalam setengah jam awal. Tiket jam 8:30 malam. Hai kami bertiga beranak yang nak pergi, mak ecah pulak beriya-iya suruh stand by masuk dalam keretapi.. padahal kol 8:00 malam tu train untuk ke Butterworth. Tak samalah itu train untuk pergi Langkawi bolehlah.. Train yang ecah nak naik tu menghala ke Tumpat, Kelantan. Tapi kami kena turun kat Pasir Mas.. So sempatlah ecah cari bahan-bahan untuk membalut hadiah & kad buat pengantin. Kami juga sempat lagi makan dunkin donuts kat sebelah platform, sambil menunggu keretapi tiba.. Hehe.. comot-comot anak ecah nih makan cekelat. Neneknyalah tu yang sumbat. Kemain happy lagi dia!!

Kami atas keretapi dah nak sampai Pasir Mas
Hrrmm.. dalam keretapi, tiket yang suami ecah beli ada dua.. haha cengeylat betul satu tiket ekonomi dan satu lagi tiket superior malam!! Bezanya seorang dapat tempat tidur dan sorang lagi dapat tempat duduk atas kerusi je.. Biasalah mestilah ecah punya tempat tidur kannn..? tapi suami ecah mana nak berenggang ngan isteri dan anaknya.. so kami lepak sama-sama kat tempat tidur!! kakakaka!!!!!~ Ada gak kena sound ngan orang yang check tiket tu.. Ecah wat donno jer kuikuikui.. Walau macam mana pun, dapat gak suami ecah tidur atas katil lain.. pasal kebetulan memang ada tempat tidur kosong pun.. hahaha!!!~ Rezeki.. rezeki..

9 comments:

cemut said...

wah naek ketapi ek...cemut xpenah terai naek ketapi ....

goasop said...

da start cuti raya? awalnya kak ecah oi~

i-chimera said...

cuti raya ke ecah??

uih.. balik kelatte.. tok banjir ko??

.Kika said...

wah naik keta api ek ? ika balik pahang aritu pun naik keta api gaks :)
tapi ade tempat tido .. saket badan ddk kat kusi haha :P
ade entry bulan september dulu pic katil tu ehehe

♥chubbycekelat ♥ said...

haiyaaa
donut kat atas tuh nampak cedap bangat..
hihi..

Ecah said...

to cemut..
Huhuhu!!~ try la skali cemut.. selesa bleh guling-guling atas katil gitu.. erkk kalo amik tiket tempat tidur la.. hahaha!!~

Ecah said...

to goasop..
aiii saborrr jelah dak nih.. ade ciri-ciri cam nak balik raye ke? hukhuk.. bole laa pasal balik raya pun cam ni jugak.. hahaha!!~

to i-chimera..
ni lagi soghe.. hakhakhak.. klik klate pung ecah ko paser mah jo.. dekak nge steseng ketapi tuh.. huje pung tok banjir tanoh tinggi.. erkk.. pass ke kecek klate nih? hahaha!!

Ecah said...

to .Kika..
uhukk nyesal suda xmo amik kerusi.. dulu da le first time naik keretapi mabok2 berbadan dua dok kat kerusi.. huhhhhh.. xmo xmo!!

Ecah said...

to ♥chubbycekelat ♥..
ehehhh.. ade gak yg perasan ecah sempat makan donut.. hihihi xprasan ke anak ecah yg tomot-tomot tuhh.. kakakaka!!~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin