Thursday, November 13, 2008

Ecah Masuk TV..?

Sebenarnya, pagi ini setelah segala kerja dibereskan.. ecah tak tahu nak posting apa. So, layan-layankan aje surfing dan berjalan-jalan ke blog kawan-kawan. Sambil-sambil membelek emel yang baru tiba, terjumpa satu emel yang menarik perhatian ecah untuk membacanya. Huhuhu a newsletter dari [UTMChoir YahooGroups] - Koir UTM Yang Sepi.. Baca memang macam sedih tapi tula, ecah mula la nak terkenang balik time aktif Koir masa kat UTM dulu. Zaman ecah belom pakai gigi besi!!~ huahuahua!!~


Dah bermacam kenangan ecah kumpul masa zaman menyertai koir. Sampai ke Jerman pun ada. Gambar yang di atas ni, adalah sedikit gambar kenangan semasa di Jerman dulu. Kami menyertai Festival Choir Olympic di Bremen, Germany semasa musim panas tahun 2004. Sangat enjoy katak okeh. Huh rindulah nak nyanyi semua lagu-lagu koir.. ada lebih dari 50 lagu yang pernah ecah nyanyi dan berlatih sepanjang 5 tahun.. yeke? tipu je tuh!! hahaha!!~


Dalam emel tu, Pak Herman a.k.a. jurulatih kesayangan dah macam ayah ecah pun ada mengajak.. "kalau lapang bukalah you tube - koir utm." Ecah apa lagi, teruslah search Koir UTM di Youtube. Biarpun kualiti videonya agak kurang memuaskan. Tapi kira oklah tu, ini jelah kenangan yang dapat ecah kongsikan bersama kawan-kawan bloggerz yang lain. Credits kepada mereka-mereka yang sudi uploadkan video ke youtube cahayabulan & leybra.. ehehh.. kawan-kawan ecah juga mereka tu..


Video yang atas ni adalah video rakaman program Ritma Menara yang ditayangkan di RTM TV1 & TV2. Lagu yang dinyanyikan ialah lagu dari Indonesia.. Jangkrik Genggong.. dan ecah berdiri kat depan skali membawakan suara Soprano!!~ Masa nih sangat bangga terkembang idung okeh sampai sume ahli keluarga duduk kat depan tv nak tengok ecah dan teman-teman koir menyanyi!!~ huahuahua!!~


Video yang atas ni pula diambil semasa menjalani rakaman di TV3 dalam akhir tahun 2004. Duh maleh nak citer pepanjang.. papehal pun, "enjoy your life to the fullest!!~" okies..

6 comments:

.Kika said...

mangai mesti sore sedap .. jom la karaoke :P

Ecah said...

to kika..

ecah bab-bab karaoke ni mmg suke sangat.. hahaha!!~ nak kate sedap tu bese-bese jerr.. segan aihhh!!!~

Anonymous said...

best best best koir best!! pak we love u n miss u.. tapi yg rakaman tv3 tu ada yg nda bulat ya.. siapalah agaknya!!

:: Cikgu Wiween :: said...

whoaaa pemes ecah nih. join koir syoknye!! musti sore ecah besh ! ;)

Kujie said...

wahhhh...glam nya...pemes gitu

Ecah said...

to Anonymous..

koir memang best!!~ tapi siapa ya? tak tinggalkan nama.. geng koir utm juga ye? thanks for leaving comments..

to :: Cikgu Wiween ::..

hahahaha.. xla pemes mane kat utm bley laa.. kat skolah ween xde koir meh?

to Kujie..

Whahh kak jie pun masuk blog saya.. sangat happy okeh..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin