Saturday, September 13, 2008

Nonomino Sudoku..


Selalunya, kalau pergi kerja sama-sama dengan suami mesti pergi awal. Ecah dan suami sama-sama masuk kerja pukul 8:00 pagi tapi 6:30 pagi dah bertolak dari rumah.. Bukan jauh pun tempat kerja dengan rumah, 10 minit dah sampai.

Bukan apa, suami ecah memang tak suka datang kerja lambat.. Sempat tidur kat ofis katanya.. Jadi ecah pun akan sampai ofis awal tersangat-sangat dalam pukul 7:00 pagi. Nak kata banyak kerja tak adalah sangat. Itulah yang pening ecah tak tahu nak buat apa kat ofis pagi-pagi buta. Takkan nak gi tengok bangla-bangla buat kerja kat kilang kot? Diorang pun baru bangun tido.

So, jeng je jeng!!! Ecah ada hobi baru sebelum masuk kerja.. MAIN SUDOKU!! Sanggup gi cari kat internet dan print. Bukan sudoku biasa tau!! NONOMINO SUDOKU namanya.. Haa sape-sape yang hantu sudoku boleh la cuba kat laman web ni. best woo!!

Nombor Toto..

Leka betul main nonomino sudoku tak perasan plak ade ah cai ni dok tengok. Siap mintak nombor ong lagi. Ade ke patut?

Ah Cai : Ari-ari lu kira manyak nombor ada ong ka? Kasila saya pun mau main juga ma..
Ecah : Ala ah cai saya bukan kira pun.. suka-suka susun saje..
Ah Cai : Aiya kasi la amoi.. mana tau ada ong bleh kasi u blanja kfc..

Hahaha!! Ecah wat donno je kat ah cai tu. Kite kan orang islam.. eeiiiii HARAM!! teringat ari tu ada brother anei drebar lori ni menang toto kasi belanja semua orang RM10. Ecah pun tak ketinggalan dibaginya. Alhamdulillah, duit tu dah pun ecah sedekahkan kat tangki minyak kereta amoi yang passkan duit tu pada ecah!! huahuahua!! Sebelum tu anei tu dok cerita bini dia hilang banyak tiket toto bernilai RM30k.. tercicir kat mane entah.. Hee.. mintak-mintaklah dijauhkan amalan main nombor nih!! Bukan apa, ketagih!!

4 comments:

cemut said...

fuh mmg awal giler la sampai opis ek..gelap lagi time tu..tp bagus gak .. kekee xpenah la men game tu..bes ke? nanti la bleh try2 time free

Adry said...

Oooo best ker.. nanti nak donwload gak try...

Ya, jauhi duit haram supaya hidup kita lebih berkat...

anyway... you've got tagged!!! Go here for details: http://www.adrysabry.com/opinion/dear-god.html

Ecah said...

to cemut..
haha mmg awal gilew.. kengkadang sampai tido dalam kete pun ade..

try la cemut..lain daripada sudoku yg lain..

Ecah said...

to adry..
try jgn tak try.. hahaha~

tagged?? oh ok.. :S

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin