Wednesday, July 1, 2009

Kawan Baru Ecah!!

Yayy.. just happen bukak blog My Adha - Malaysia dan xsangka ecah dapat juga kawan baru yg akan sama² belajar di UPSI nanti dari kalangan ahli blogger.. omygoshh [ala ala laura] arezu namanya.. eh cikgu arezu laa.. aowww!!~ maap ek ecah cilok gambar kat blog jerr.. thanks tau sudi jengah ke blog usang ecah nih.. Alhamdulillah.. semoga persahabatan yang terjalin akan berkekalan dan berjalan lancar..


Huhu.. sungguh rancak mengemas barang-barang & bershopping.. maklumlah dah lama meninggalkan zaman bujang terangtang-tang time kat u dulu.. lupe dah susun atur bilik camano.. baju nak bawak brape pasang, cadar & comforter kena punggah blik cari yg single.. yg xtahan tu kasut sukannnn!!! dah lamo den xbersukan dah burok bercapok ntah muat lg ke tidak.. erkk nasib baek bukak balik laman tawaran tu.. ada disediakan panduan yg amat amat amat perlu dibaca.. skirt hitam mane nak carikkkkkkkk ni deiiii!!!!!!!! alamatnye kena la serbu hari-hari balik.. mane la nak dikorek kain skirt time² koir dulu.. huahuahua.. opppsssstttt.. ok ker baju batik dengan kain skirt hitam.. tp tudung xde plak mention kaler ape.. huhu stand by jelah kaler hitam @ putih..

Hrmmm apa cerita di UPSI hari ni ya? semalam punya cerita memaparkan berita pendaftaran pelajar-pelajar baru.. huh jalan sesak dengan kereta dan parking pun susah.. hadoii ecah punya sesi terakhir (sesi 4).. rase² macam susah je nak cari parking nanti.. nasib la kalo barang banyak terpaksa la menapak.. [adalah wajib utk membawa bodyguard a.k.a hubby terchenta] hik3x..

Ni lagi satu yg ecah lemah.. da brapa banyak buku akaun daa dibukak.. ni akaun BIMB a.k.a Bank Islam plak.. ecah da ada Mybnk, cimb, hong leong, public, rakyat, asb, asw, affin, eon, tbg haji.. bla bla bla.. area hulu selangor ni kat mana paling dekat ye? huhu xkan nak daftar kat Tanjung Malim hari tu jugak.. mahu jadi inti roti kalo baru nak buat kat sana.. paling dekat selayang kot.. nak kene bayar lg yuran suaikenal (RM250).. belum campur yuran kolej (RM504) lagi nanti!! toinkk!! fenin fenin.. hopefully elaun yg diberi mengikut bulanan.. leh la cover balik.. hutang pun ade gak yg nak kena settle.. xpe demi impian nak menjadi guru kan tercapai.. gunung pun sanggup kudaki.. lautan api sanggup kurenangi..

6 comments:

NJ said...

congratz ecah msuk upsi..
de x kwn kite kat sri kelana yg de blog? nk add dia org gak..

Fathiyah said...

ecah,lama awak menyepi...
congrate cikgu :)
good luck & all da best!

arezu said...

yeah! finally on the 1st day class we meet..nice to meet u cikgu aisya!!:)

Ecah said...

hi nj.. xpasti.. cube check robihah somewhere in my friend list.. thanks tau add.. hihi..

Ecah said...

hi fathi.. thanks.. quite hard to find time nak online.. masih lg nak membiasakan diri dengan dunia baru.. berjauhan dengan si kecil dan suami.. huhuhu..

Ecah said...

hi cikgu arezu.. hehehe.. actually da prasan da time msk ari tu.. just xsure je.. hihi takut tersilap org.. anyway.. nice sgt2 to meet u.. btw kite banyak gak kelas yg sama.. *wink* keep up the good work okay!! best of luck jugak..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin